Smokey Maple Sour – tai gėrimas, kuris sujungia klasikinį viskio charakterį su švelnia saldžia nata ir dūmo magija

Smokey Maple Sour viskio kotkeilis namuose

Klasika susitinka su naujais skoniais – Smokey Maple Sour – tai švelniai rūgštus, saldus ir dūminis viskio kokteilis, kuris maloniai nustebins net ir patyrusius gurmanus.
Pasitelkus viskio rūkyklą, šis gėrimas įgauna subtilų dūmo aromatą ir tampa išskirtine patirtimi kiekviename gurkšnyje.

Dūmas – paslaptis, kuri keičia skonį

Šiame kokteilyje pagrindinį vaidmenį atlieka ne tik viskis, bet ir natūralus medžio dūmas. Naudojant rūkyklą su vyšnios, ąžuolo ar hikorijos drožlėmis, galima išgauti skirtingus poskonius: nuo saldaus karamelinio iki gilaus, sodraus dūmo.

Toks efektas ne tik praturtina gėrimą, bet ir paverčia jo pateikimą tikru mini šou – įspūdingu momentu prie stalo.

Smokey Maple Sour receptas

Ingredientai:

  • 50 ml burbono ar viskio

  • 25 ml šviežių citrinų sulčių

  • 15 ml klevo sirupo (arba medaus sirupo)

  • 1 kiaušinio baltymas (nebūtina, bet suteikia švelnią putą)

  • Keli lašai „Angostura“ bitters

  • Ledo kubeliai arba šaldymo akmenėliai

  • Dūmas iš viskio rūkyklos

Paruošimas:

  1. Į plaktuvą supilkite viskį, citrinų sultis, klevo sirupą, kiaušinio baltymą (jei naudojate) ir kelis lašus bitters.

  2. Iš pradžių suplakite be ledo („dry shake“) – kad susidarytų puta.

  3. Tuomet įdėkite ledo ir suplakite dar kartą.

  4. Perkoškite į taurę su šaldymo akmenėliais arba ledu.

  5. Uždėkite rūkyklą viskiui, įberkite mėgstamų drožlių ir kelias sekundes paduokite dūmo.

  6. Papuoškite apelsino žievele arba klevo lapeliu rudens nuotaikai.

Dar geresnis su tinkamais aksesuarais

Kad patirtis būtų tobula – naudokite kokybiškus viskio aksesuarus iš Saliut.lt:

Smokey Maple Sour – tai gėrimas, kuris sujungia klasikinį viskio charakterį su švelnia saldžia nata ir dūmo magija.
Tai daugiau nei kokteilis – tai patirtis, kurią kuriate patys.

Parašykite komentarą