Klasika susitinka su naujais skoniais – Smokey Maple Sour – tai švelniai rūgštus, saldus ir dūminis viskio kokteilis, kuris maloniai nustebins net ir patyrusius gurmanus.
Pasitelkus viskio rūkyklą, šis gėrimas įgauna subtilų dūmo aromatą ir tampa išskirtine patirtimi kiekviename gurkšnyje.
Dūmas – paslaptis, kuri keičia skonį
Šiame kokteilyje pagrindinį vaidmenį atlieka ne tik viskis, bet ir natūralus medžio dūmas. Naudojant rūkyklą su vyšnios, ąžuolo ar hikorijos drožlėmis, galima išgauti skirtingus poskonius: nuo saldaus karamelinio iki gilaus, sodraus dūmo.
Toks efektas ne tik praturtina gėrimą, bet ir paverčia jo pateikimą tikru mini šou – įspūdingu momentu prie stalo.
Smokey Maple Sour receptas
Ingredientai:
50 ml burbono ar viskio
25 ml šviežių citrinų sulčių
15 ml klevo sirupo (arba medaus sirupo)
1 kiaušinio baltymas (nebūtina, bet suteikia švelnią putą)
Keli lašai „Angostura“ bitters
Ledo kubeliai arba šaldymo akmenėliai
Dūmas iš viskio rūkyklos
Paruošimas:
Į plaktuvą supilkite viskį, citrinų sultis, klevo sirupą, kiaušinio baltymą (jei naudojate) ir kelis lašus bitters.
Iš pradžių suplakite be ledo („dry shake“) – kad susidarytų puta.
Tuomet įdėkite ledo ir suplakite dar kartą.
Perkoškite į taurę su šaldymo akmenėliais arba ledu.
Uždėkite rūkyklą viskiui, įberkite mėgstamų drožlių ir kelias sekundes paduokite dūmo.
Papuoškite apelsino žievele arba klevo lapeliu rudens nuotaikai.
Dar geresnis su tinkamais aksesuarais
Kad patirtis būtų tobula – naudokite kokybiškus viskio aksesuarus iš Saliut.lt:
Gėrimų rūkyklas su aromatingomis drožlėmis
Taurių rinkinius – klasikinio dizaino ar modernius, dūminiam efektui pabrėžti
Šaldymo akmenėlius, kad viskis išliktų šaltas, bet neatskiestas
Dovanų rinkinius viskio mėgėjams – elegantiški, praktiški ir įspūdingi
Smokey Maple Sour – tai gėrimas, kuris sujungia klasikinį viskio charakterį su švelnia saldžia nata ir dūmo magija.
Tai daugiau nei kokteilis – tai patirtis, kurią kuriate patys.







